De små og store forskelle …

Okay, der er absolut forskel på kultur, tradition og små hverdagsting i forhold til velkendte Danmark! Det er forvirrende, underligt og sjovt at opleve og lærer hele tiden mere – både trampolinteknik, ord og tyske normer! Det her indlæg bliver fyldt med billeder, for der er bestemt masser af gøglede billeder fra weekenden.
For to dage uden trampolin blev hurtigt pakket med andre sjove ting og sager, og den stod i hvert fald også på et par mindre kulturchok.
Lørdag startede med morgenmad på den lokale Imbiss sammen med træneren Eisi, hans kone Ingrid og Martin fra Østrig (skulle prøve deres Bratkartoffel! Tallerken med brassede kartofler og et bart stykke brød som morgenmad???).

Efter dette stod formiddagen på Mission Fryser! Jeg har nu en lånt gammel fryser, og det er altså godt for økonomien, når man nu bor alene – selvom jeg ofte bliver inviteret til at spise med hos Eisi 😀 Og dejligt den blev båret op på anden sal for mig – stor tak fra frk. Walmods ben!
Nyt kostume ???
Martin kunne bedre overskue lidt
spion-agtig og noget hurtigere
udklædning – men så kunne han ikke
drikke øl?! Af med brillerne!
Derefter rundt i hele byen efter kostume! Martin og jeg skulle med til Fastnacht i en lille by lidt uden for Bad Kreuznach og der måtte man jo hoppe i udklædning. 

I Danmark er fastelavn ofte et køligt udendørsarrangement og næsten kun for børn…. Her er det absolut en fest for alle med masser af ØL, sang, show og udklædning. Et klart bevis på at jeg er bosiddende i det sydligere Tyskland. Her er Oktoberfest og Fastnacht meget højt rangerende i alles kalender!
Jeg endte med at kunne låne et lilla, smækkert Arabian Genie kostume af Ingrid og til sidst endte Martin med et par briller med næse… Han var ikke helt into udklædningsidéen… 
Så efter en omgang kælkning (masser af billeder længere nede :P) i Feilbingert og varm the og æble (kakao og kage til Martin og Eisi – Januar uden sukker går planmæssigt) hos Ingrids bedsteforældre, hoppede jeg i lilla outfit!!!

En hel hal fyldt med udklædte tyskere, øl og pynt og allerede inden det startede begyndte folk at synge med på de særligt gode Schlägere og med klap og skåle og det hele. 
En masse shows, taler og sang satte igang og tjaaa.. Altså taler på tysk. Med dialekt. Som rim! Jeg var mildest talt sat af. Og den ene også krydret med at taleren havde en ordentlig fjer på! 
Var verset i talen særlig sjovt, fik det lige en sang med på vejen, – og dét med klassisk tysk rokken frem og tilbage i armkrog og bagefter hævede ølglas. Prost!
Jeg var ret overrasket og morede mig gevaldigt over arrangementets udformning og alt det nye! Kæmpede lidt med mit slør, når jeg skulle drikke øl – eller Radler, som er traditionelt øl blandet med noget citronvand?! –  men det fandt jeg da råd for. Til stor morskab for andre ved bordet, men jeg havde endelig fået lo***t til at sidde, så jeg måtte snige ølglasset ind under. 
En øl, der fik lov at vare længe, for efter Ingrids optræden med en Showtanz Trio (absolut ikke en danseform jeg har set i DK), så kørte Martin og jeg tilbage til Bad Kreuznach, for Carina holdt fødselsdagsfest. 
Så her ventede endnu et en lille overraskelse. Da jeg svarer, bare en en øl, på spørgsmålet om, hvad jeg kunne tænke mig at drikke, så var svaret, ja, med grape, kirsebær eller citrus? 
Det hele var blandet! Her drikker man øl blandet med forskelligt sodavand!!! Originalen er altså dette her Radler med Citron, men på flaske er der alle mulige slags åbenbart. Jeg var målløs – hvor er min almindelig øl??? Men trods stor skepsis, så smager det faktisk okay, og er en fin mellemting mellem den klassiske situation med for meget øl, der giver bøvser med smag af gær, eller for mange drinks eller cocktails, der giver sukkerchok og kvalme! 
Og så pigernes yndlingsdrink – den hedder Hugo!?!? Noget champagne med hyldeblomst og lidt mint.. Og jeg giver mig – det er fandme lækkert! Ægte tøsesnask.. Vi tog videre på en bar og det var en rigtig hyggelig aften – langt om længe er jeg ikke fuldkommen blank, når der er samtaler omkring mig, selvom det stadig er meget svært, når det går stærkt og er med dialekt også. 
Så der er mange små sjove ting. De har ikke almindelig skummetmælk. Gær for man i pakker med 42 gram – hvorfor lige 42??? Alle mine opskrifter passer med 25 eller 50 gram!
Mange mystiske tyske ting i supermarkederne, og på restauranterne skal man tit bestille salaten ved siden af – den er ikke på tallerkenen. Jeg skal lære de vigtigste tyske Schlager hits, for ellers må jeg ikke køre med på vores skiferie ;P og Fastnacht er en fest for voksne i Øllets tegn! 
Jeg lærer mere og mere tysk og nu har jeg fået selskab af søde Daniel Vidstrup, som jeg hentede i lufthavnen i går. 
Jeg er ikke den eneste, der synes det var nyt og anderledes med fodboldopvarmningen! Vi har hvilet stængerne, bagt pølsebrød til i morgen og er nu på vej til træning 😀
Her lidt fine kælkebilleder! 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *