DM, Dansk besøg og fødselsdag – del 2!

FORTSÆTTELSE fra sidste indlæg. Da det er 32 grader udenfor i dag, er jeg krøbet ind i skyggen og derfor kan jeg lige få smidt anden del af min lille roman om de sidste par uger her i det tyske. Det er skrevet i fredags i bussen og som sagt fortsættelse fra sidste indlæg:
Grill med det meste af klubben med
Bayerisk morgenmad: Weißwurst,
Brezeln og Hefeweizen!!!
Af sted med ODD til Firmen Lauf!
Kort vil jeg nu også gerne berette om et par af de andre ting, jeg har oplevet her i tyskland fra  jeg kom tilbage efter DM og til nu.  Faktisk så meget jeg ikke tror jeg kan få det hele rigtig beskrevet – så må man hive højdepunkterne frem og lave et lille ekstra indlæg med et par af de mange billeder, jeg har fået knipset i det tyske i min smukke midlertidige hjemby og dens opland.
Der har været grill, Firma Løb, udflugter med Karin, friluftsbad, smukke gåture, restaurantbesøg og især et fantastisk besøg fra Danmark!
Mine forældre og Henrik, som er deres gode ven og som en onkel for mig, kørte i bil ned og besøgte mig fra fredag d. 31. Maj og weekenden over, da jeg mandag havde fødselsdag. 🙂 
Rigtig tysk aftensmad med asparges
og schnitzel og det hele!
Morgenrulleskøjtetur! Der er rig mu-
lighed for at trille rundt i Bad
Kreuznach og hyggeligt med selskab!
Det var den skønneste weekend, og jeg havde slet ikke fået nok af selskab og oplevelser sammen, da de tirsdag morgen pakkede bilen og skulle tilbage mod Danmark for at passe arbejde, kat, træning og alt det andet praktiske, der sættes på standby under ferie.
Vi spiste første aften hyggeligt i ”Altstadt” (den gamle bydel), der ligger fem minutters gang fra min lejlighed.
Tyskland er jo kendt for mange ting. I området Nahetal (dalen omkring floden Nahe), som Bad Kreuznach ligger i , er det vin og vinbjerge, og der er afsindigt mange små Weinhofgüter over det hele med lækker kvalitetsvin fra nærområdet. Men andre steder produceres asparges – og derfor er det for tiden ”Spargelzeit” i Tyskland og alle restaurationer har dermed asparges-retter ekstra på menukortet. Det prøvede vi, og det var bestemt en kulinarisk oplevelse!
Lørdag blev brugt i Kreuznach og med grill hos Eisi om aftenen. Søndag røg vi med på hyggelig vandretur på Kuhberg, der ligger ved Nahe, og gennem skoven kunne man gå helt hen til Altenbaumburg, der er en slotsruin, hvor der i midten er blevet renoveret til gæstgiveri. Det er dog med tilhørende renoverede priser – så vi gik i stedet gennem skoven tilbage og hen til ”Waldheim”, som er både meget billigere og hyggeligere sted midt i skoven! Alle kommer fra nær og fjern for at gå tur i skoven og spise ved Waldheim, der både kunne præstere en lækker salat til mig og rigtige Jäger-Schnitzeln til mine forældre og Henrik. Så kender man tyskland!
Schnitzel og fadøl i skoven!
Vi var af sted med Eisi, Ingrid og Aurelia samt familien Maus, der har tre børn, hvor to springer i klubben.
Det var fantastisk smukt med udsigt over de små landsbyer og vinbjergene omkring og skoven er over alt flaskegrøn og helt tæt. Meget smuk tur, og vi nød det alle fire.
Derefter hjem til ”die Maüsen” med grill og hyggelig afslutning på en skøn dag.
Mandag var jo min fødselsdag!!! Og jeg blev vækket med sang og morgenbord med gaver Jså en tur i hallen til træning, mens mine forældre og Henrik småshoppede i byen og så mødtes vi i bymidten og kiggede lidt sammen. Fik som en ekstra gave af Henrik lækker kvalitets-balsamico, for hoveddelen af min kost er salat. Kæmper hårdt for at komme i god form, og det kommer generelt ikke let for mig. Men med sådan luksussager så bliver det endnu mere lækkert at kværne kaninfoder!
En gang frikadeller til frokost –
intet bedre end mors ‘dunser 😛
Jeg havde fået fri fra aftentræningen, så da vi havde været hjemme forbi og stille tingene og spise frokost, så trillede den lille sorte radiobil ud fra sit mørke skjul i garagen. Den havde sikkert misset med øjnene mod sollyset hvis den kunne, for den står faktisk størstedelen af tiden gemt under jorden. Jeg er stort set hver dag på farten på cykel – motion, frisk luft og rugbrødsmotor!
Vi kørte til Bingen og stillede bilen, hvorefter vi tog færgen over til Rüdesheim am Rhein. Jeg var der med Emilie i april, men det var helt sikkert endnu et besøg værd. Denne gang havde vinmarkerne blade på stokkene, alle butikkerne var åbne og solen skinnede (selvfølgelig). Mellem alle turist-skrammel-butikkerne, lå der også lidt spændende. En rigtig Feinkost-butik med alverdens lækre udgaver af pesto, tapassager, vin, balsamico, marmelade og en hel væg med likører med forskellig smag! Men det var en lille bitte vinbutik, vi endte med at runde, og her prøvesmagte jeg Eisweis. Farligt bekendtskab. De sukkersøde dråber smager afsindig godt, men prisen niver grundigt, da der bruges 25 kg. druer til en halv flaske! 
Vi tog også op til Niederwalddenkmal med udsigt over Rhinen.
På min fødselsdag blev det også til en is på den absolut bedste is-café i hele Nahetal, Rialto i Bingen! Lækreste italiensk is smukt anrettet, og så producerer de her en såkaldt ”mozartkugel-eis”. Så bliver det ikke bedre. Når jeg endelig skal smide tomme kalorier indenbordds så skal det helst være af god kvalitet og i godt selskab – og de to kriterier var ualmindeligt-edder-herre-meget opfyldt.
Sidste solstråler rammer
terassen ved Rheingrafen-
stein Hofgut 
Rulletur i Boos med Karin
Havde en fantastisk weekend og syntes slet ikke jeg havde fået nok af mine forældres og Henriks selskab i løbet af de tre dage, men miniferien sluttede og arbejde og træning stod den på for mit vedkommende, mens mine stakkels gæster snuppede en helddagskøretur nordpå.
Men har nydt det gode tyske vejr, har sammen med Karin været ude og se smukke steder i området, kørt på rulleskøjter, meldte mig som nævnt spontant til Firmen Lauf (uden at have løbet de sidste par måneder, men fem km går jo :P),  jeg har dermed lært mine kollegaer på arbejdet bedre at kende, jeg har gået masser af ture, og jeg sætter pris på alt det jeg har oplevet.  Karin og jeg har set nogle af de smukkeste udsigtspunkter i Kreuznach nærområde
For tiden ville jeg enormt gerne dele det med familie og venner og savner på den måde DK, men nyder Tyskland. Ser dog frem til halvanden uge i DK om et par uger.
Sjovt at have det sådan lidt splittet, for ja savner, men nyder samtidig. Tror i bund og grund bare gerne jeg vil dele alt det, jeg har her.
Men det lader sig måske gøre? Der er ved at blive planlagt lidt dansk besøg i sommeren og jeg glæder mig!!
Sikke en roman. Gad vide om vi snart er fremme? Eller om vejrarbejde rundt omkring på den tyske Autobahn forlænger køreturen. Er lidt øm i halebenet af at sidde og skrive, så jeg håber bestemt på at vi hastigt nærmer os.
Jeg håber selvfølgelig på, at kunne lave lidt kortere, mere regelmæssige indlæg, men tiden flyver og derfor ender det i ny og næ med sådan en omgang som denne. Der er jo nærmest mere at berette, selvom jeg ikke har tid til det!
Lige til sidst tre billeder fra tre udflugter med Karin: 
Øverst oppe på Rotenfelds 


I midten ved en lille, skjult skovsø oppe i skoven på Rheingraf

Og nederst aftensol på Gansz, udsigtspunkt over floden Nahe, Bad Münster og alle de andre små landsbyer i området – SMUKT!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *