En lille smuttur til Bad Kreuznach…

Det her er skrevet første aften på ryggen i vandseng. Jeg havde ikke tid til at finde ud af at kreere en blog der, så skrev det og gemte det til jeg fik oprettet en. Her er den så! Og jeg håber det vil give i lille indblik i alt det finurlige der kommer til at ske her i Bad Kreuznach…
Tyske hilsner fra den halvårlige udlandsdansker 🙂

Jeg har aldrig kastet mig ud i fænomenet blogging… Men når man lige pludselig er væk fra alt og alle – sådan ca. små 900 km sydpå i forhold til det tidligere kollegiuværelse på Vestegnen – så gør to ting sig gældende, der i den grad er pro-blogging: man oplever en hulens masse, der vil give en uhyrlig telefonregning, hvis det skal formidles over mobil, og så melder der sig et hav af tanker i den forbindelse, der igennem denne blog bliver tænkt, bearbejdet, afvejet, kommanderet fra hjernen ned i fingrene for så til sidst at stå sort på hvidt i cyberspace.

Efter to gange udskydelse er det endelig sket: jeg er nu i Tyskland og det med total vat-hjerne, ømt haleben efter 11 timers køretur samt en lille, indre sitren af spænding! For wauv, hvor er her ”fedt” for at bruge den vending, der slynges ud i dagligdagen men ser lidt fjollet ud på skrift. 
Det har over et halvt år været planlagt til januar, men pludselig gik det stærkt! Det er altid sådan når man godt kunne bruger 26-timers døgn, så sætter uret i stedet farten op. 
“Men det er jo først efter nytår”, lød den længe i mit indre – men pludselig var det jo sådan set nytårsaften? 
De sidste dage var så hektiske, jeg faktisk har svært ved at finde hoved og hale i det hele. Jeg fik hjælp af søde veninder til at få starten pakningen (d. 2.!) og tja, jeg nåede da det meste?
Så langt om længe fredag morgen – efter mekanikerbesøg, for der skulle lige komme en reservedel til bilen hjem -.-‘ – satte to biler fyldt til randen med indmaden af mit kollegieværelse af sted. Dette inkluderede min lille Aygo med 1,0 motor, hvor man skal lede langt efter, hvad der minder om fartforøgelse og vist slet ikke skal sætte snuden op efter at mærke noget træk, selvom klampen er i bund.
Da vi nåede Hamborg havde jeg fornemmelsen af, at ”nårh vissevasse, det er da slet ikke så slemt, og vi har da kørt langt”. Det var i princippet også rigtigt, vi havde da kørt rimelig langt? Men alt er relativt, og der var så et ret så langt stykke fra Hamborg til Frankfurt og til sidst til Bad Kreuznach!
Skiftevis med tysk radio og ”Tid til tysk”-sprogkursus gennem højtalerne i min kleine Auto gik de første 7-8 timer ganske okay. Men derfra ramte vi “Kassel Hills” i mørke, og det er et yderst kuperet terræn! Så man suser det ene øjeblik ned af bakke og må hellere lige holde lidt igen, hvorefter man det næste nærmest går i stå og er nød til at smide bilen i tredje gear, for at den kan trække sig møgsommeligt op af den efterfølgende stigning. Og i mørke er det svært at fornemme, så det kræver lidt koncentration! Det var ikke just, hvad der var synderligt overskud af lige på det tidspunkt, men det gik da…
Så forbi “Frankfurt Skyline” (det er jo bare en lille by i forhold til andre tyske storbyer, men man blev som dansker stadig bjergtaget af de mange lys fra byen og højhusene og tårnene i midtbyen) og så det sidste forvirrende stykke, hvor vi skulle finde lille Bad Kreuznach, der i størrelse minder lidt om Roskilde, men huser en tidligere olympisk mester i trampolin og et regerende verdensmesterpar i synkron.
Der går en flod igennem byen og min lejlighed er lige på den anden side af den i forhold til midtbyen. Da vi fandt det overraskende hurtigt (min far er og bliver en omvandrende GPS) og fik fat i Martin, som jeg lejer lejligheden af, stod jeg med minde forældre i mørket og ventede. Det føltes så surrealistisk. Min hjerne var af flødeskumskonsistens, og faktisk føltes det også lidt som om, mine knæ også havde adopteret flødeskum eller andet lignende wooply indvendig… Den lange køretur havde slået næsten al tankevirksomhed godt og grundigt ned og gjort musklerne stive og leddene gummiagtige.
Martin kom drønende fra Sarahs og sin lejlighed, der viste sig kun at være et minut væk i bil – praktisk!!!
Og wauuuuv, for en lejlighed, jeg rykkede ind i!? Jeg har det sidste halve år boet på kollegium i Brøndby, og selvom værelserne faktisk er større end på nogle kollegier og prisen lavere, så er der altså ikke synderlig god plads! Det er der til gengæld her – over 55 km2 og lyst og lækkert med soveværelse, bad, køkken, gang, rimelig stor og noget tom stue og altan 😀 Jeg ser mig selv på altanen med en kop the og lidt arbejde til foråret? Til den tid taler jeg også tysk og er i konkurrenceform og det hele!
Alle ting båret op – lige lidt
uoverskueligt først …
Vi fik Martin til at vise os en sted at spise nede i byen, og efter et super hyggeligt og ret tysk måltid skulle alle mine ting ind fra bilerne.
Der er blevet bevaret meget gammel bydel, så bare det lille stykke, vi så, emmede af middelalderlig charme, og bindingsværkhusene stod tæt med barer og restauranter på begge sider. Martin sagde også hurtigt, at der var god mulighed for at hygge sig i weekenden – pubcrawl var faktisk piece of cake! Hmm, måske tager de mig med en aften inden stævnesæsonen sætter ind? Om ikke andet et super hyggeligt sneakpeak på midtbyen og god mad vi fik, og så alle kasser ind. Det er et stort flytterod nu, men der kommer orden på det heeeeele i morgen!
Nu ligger jeg i min seng helt skrå efter dagen – hvem skulle tro immobilitet i en bil var så hårdt??? Jeg er vant til at et nyt styrkeprogram eller lignende kan få mig ned, men 11 stive timer i en bil er sgu hård kost… Og så er det en vandseng?!? Wasserbett … Ohoj for en bølgegang hver gang man vender sig… Det skal nok blive spændende at vænne sig til!!

2 meninger om “En lille smuttur til Bad Kreuznach…”

  1. Dejligt at høre, at du er kommet godt frem smukke 🙂 jeg glæder mig til at høre mere om dit eventyr! Du må endelig sige til, hvis du skal bruge et par fif til bloggen – Jens og jeg har jo lidt erfaring der 😉 pas på dig selv og husk at nyd det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *