Onsdagsovervejelser

Okay, vinter har stået på længe nu, og jeg er normalt enormt pjattet med sne – men jeg er faktisk træt af, at det er KOLDT!
Jeg er tilbage i Tyskland efter sidste weekend i februar på dansk grund, og nu er den korte måned nær sin slutning, og jeg ser frem til første forårsmåned, der faktisk ser ud til at byde på plus-grader her i Bad Kreuznach?! Det håber jeg virkelig på!
Jeg har overtaget en gammel cykel, og den er jeg noget mere tilbøjelig til at lufte, når jeg ikke skal ligne en eskimo, bare jeg skal ned og handle…
Sådan en grå onsdag mellem to træninger kan nogle gange bruges til at vende nogle ting mentalt. En lille personlig status, kan man lave.
Det er længe siden jeg sidst fik lagt noget ind her, men tiden mildest talt sprinter af sted for mig og der er ikke så tit en halv time til overs. Når der er, så er listen lang med ting jeg burde, men nogle gange har man bare brug for at stene lidt, for at bruge en ret ny term i det danske sprog.
I dag kan jeg også lige trække vejret, da jeg ikke skal arbejde hos ODD og har et lille hul i arbejde fra Danmark. Og så har man muligheden for en lille status (ganske trampolinpræget!!!!) her 2 næsten måneder efter flytning:

Humør: i top! Fedt at være tilbage i det tyske trods vejret, og træningen er i gang igen.
Konkurrencer: Lige om snart!?! På lørdag starter vi med en lokal konkurrence, hvor jeg skal prøve min nye obligatoriske øvelse af.
Krop: Lidt mindre i top desværre… Den øgede træningsmængde har resulteret i en opblusning af en gammel skade i skinnebenet, og det er så forbandet irriterende, når man bare ikke kan gøre noget aktivt! Jeg kan holde det mere i ro og skære ned på fodboldtræningen.. Det huer mig ikke!

Men netop derfor, bliver man foranledet til at tænke lidt over det hele.
Jeg har her trænet mere trampolin end før, jeg har skruet op for opvarmningsintensiteten og kombineret med vægtløftning og lidt forskelligt ved siden af. Så det er jo i bund og grund ikke underligt, at der kommer en reaktion.
Her var den første måned nærmest en dans på roser. Alt er nyt og spændende og derfor brager man af sted!
Men nu er det også dagligdag, og faktisk er det  et par enkelte gange (tidligere beskrevet) hændt, at jeg har haft dårlige træninger, som jo er vigtige for at få perspektiv, jordforbindelse og bedre billede af niveau. Jeg blev engang enormt inspireret af Rosannagh McLennan, der på sin blog op mod OL skrev, at hun havde lært at elske de dårlige træninger, og det er netop, hvad man skal. De viser ens niveau, og kan man bruge den konstruktivt og arbejde sig op fra en “dårlig” træning, så er det virkelig der, man lærer noget også.
Jeg fitter mere og mere ind i gruppen som del af ugens trummerum. Det var først sådan her, jeg rigtig kunne fornemme, hvad jeg egentlig er flyttet ned til – og jeg er stadig glad for det.

Har sprunget mine hæle i
i stykker og er hver træning
nødt til at tape dem i
øjeblikket… flot -.-‘

Ganske klassisk frøken Walmod, så er begrænsningens kunst ikke højestrangerende på favoritlisten hvad angår træningsdosering. Men jeg håber bestemt, jeg får det taget i opløbet!
Så mit problem er nærmere at få taget pausen, når jeg har brug for den. Jeg vil gerne træne og lidt ekstremt, så føler jeg altid, at jeg burde have lavet noget, hvis jeg endelig springer en træning over. Men Eisi kom med et spændende statement: Det er i pausen man bearbejder og lærer det, man i træning har ændret. En ganske fornuftig og absolut meget svær ting at accepterer for mig. Men det er måske noget jeg skal til at tænke over, så jeg ikke ender med at træne kroppen i stykker. I hvert fald når mit problem ofte er overtræning. Men det fordrer endnu en ting: kvalitet i træning er dermed mit kodeord, og det har været enormt tydeligt for mig, at når man arbejder med at forbedre teknik, så går det kun, når koncentrationen er der. De træninger, hvor den har været middelmådig, laver jeg gamle fejl – spot on eksempel!!!! Og meget tankevækkende, ikke?! Her står det så sort på hvidt og oven i købet in the World Wide Web, så jeg senere kan hive fat i nakken på mig selv, hvis jeg skulle have glemt, at med trampolin hviler halvdelen af arbejdet på det mentale, god forberedelse og god livsstil.
Og hvad er det så, jeg har fået trænet?
Som det tidligere har fremgået så selvfølgelig teknik. Men når man hver dag kæmper med at få kropspositionen bedre i afsæt og få udretningerne til at være som de skal i trampolinen, er det svært at se og man er rykket. Men det viser sig lidt på højden, og jeg får det også af vide fra både træneren og nogle af de andre springere hernede. Så det er virkelig et boost for selvtilliden!
Sidste uge var der træningslejr for de tyske piger på landsholdet her i Bad Kreuznach, og de har på nuværende tidspunkt 3,5 aktive og to skadede. Den halve er Lara, der har meget bøvl med lost move. Men alle er de kendetegnede af god teknik. Og så skal man også huske at de alle sammen kan spring op til half in rudy, triff og nogle også full rudy og miller.
Jeg har bestemt blod på tanden, og har nu fået bredere perspektiv på, hvordan man også kan opbygge træningen og hvilke ting, der skal til for at få mere energi og højde ud af dugen.
Så målet for dette halve år er bestemt 19++ på min obligatoriske øvelse. Og nu begynder jeg også at sætte igang med frie øvelser. I går lavede jeg virkelig gode triffer (det har været noget skræmmende at ændre afsættet på det sværeste spring man kan!) så ku kan jeg prøve med noget bagefter – i form af hoftebøjet baglænder! For trampolinfolk er det ret klart, at det er en overgang mellem springene, der kræver stabilitet og kontrol samt noget jeg aldrig har prøvet før… Spændende. Min teknik og mit repetoire af teknisk svære sammensætninger bliver udfordret og udvidet!
Jeg håber, at jeg får mere tid, til at skrive om alt og intet, oploade fjollede billeder og grifle gode råd ned! Og så er jeg meget lydhør for ris og ros og reaktioner fra DK 🙂
Her til slut lidt gode billeder fra sidste uge:

 

Tysk reality-TV-finale
(åbenbart) under Mädels-
træningslejren

Pigerne og Eisi hjalp mig med at
slæææbe en ny sofa op på 2. sal!
Og nu en glad frøken
Walmod, der kan flade
ud i en stor hjørnesofa
men samtidig stadig kan
poledanse <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *