Det skal nok gå. Og hvis ikke, så går det over

Dette citat blev skrevet i vores træningsgruppe i app’en Whatsapp. Det er en chat-app, hvor vi har en gruppechat med alle fra trampolinlandsholdet. Her kommer vi med interne meddelelser og spørgsmål om træningstider, steder, ændringer, remindere og lignende.. Og gak og gøgl som fjollede billeder, små jokes og sjove kommentarer.
Da en af mine kammerater kort ridsede sin gevaldige møgdag op og spurgte, om der var nogle, der kunne gøre den lidt bedre ved at tage en oplader med til træningen om aftenen, kom et svar, jeg lagde mærke til.
Selvfølgelig kom der assistance fra en af de andre på landsholdet, der leverede en oplader senere, men inden da skrev han følgende:

 

“Det skal nok gå.

Og hvis ikke det går så går det over”

 

Jeg studsede over dette og besluttede mig for at tage fat i den besked i mit næste blogindlæg. Med meget om ørene (konkurrencer, træning, arbejde, aflevering af stort projekt, fødselsdag, nye oplæg med Mental Motion og alt muligt andet) er der gået noget tid, men langt om længe er jeg kommet til tasterne.

Der er noget meget essentielt i det citat. En ting, som kan være rigtig vigtig at huske, hvis man er ramlet ned i en svær periode: at det netop er en periode. Det vil skifte. Det vil ændre sig. Det vil gå over.

 

Egen tro på overlevelse

kork-prop

Jeg er nogle gange ude og holde oplæg, og er rigtig glad for det og muligheden for at dele mine utallige erfaringer. Det er forskelligt publikum og dermed forskellige elementer fra min elitekarrieres udfordringer, jeg tager frem. En ting, jeg har nævnt flere gange er, at troen på, at det nok skulle gå, har været med til at bære mig igennem min lange skadesperiode. Med et smil på læben har jeg sagt:

 

”Jeg har det som om, jeg er en korkprop”

 

Vandmasser kan trykke en korkprop under, hvirvle den rundt og rive den med af strømmen. Men den kommer op til overfladen igen. Hver gang.

Det hænger meget sammen med citatet i overskriften. Og det er vigtigt at huske, når man rives med i de frådende vandmasser af udfordringer, der i perioder kan holde en under vandet, så er det i en periode, man har vand over hovedet. Det er ikke altid til at sige, hvornår og hvordan man kommer oven vande igen, men det gør man. Jeg har altid vidst inderst inde, at jeg kommer igennem og kommer ud på den anden side af det hvirvlende vand. Uanset hvor sort det har set ud, så har jeg vidst, at med tiden skulle jeg nok komme igennem. Og denne grundtro på egen overlevelse, har hjulpet mig videre, hjulpet mig med at blive ved at kæmpe. Det gør den stadig.

Det er ikke altid der, hvor vi planlægger, at vi føres hen i turbulent tidevand. Men svære perioder river os i hvert fald videre og fører noget med sig. Når det mørke vand tynger omkring en, så synes jeg det hjælper at vide, at det selvfølgelig vil ændre sig, selvom jeg ikke ved hvornår eller hvordan. Det skal nok gå. Og ellers går det over på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *