Fede forhold for vores orangeklædte konkurrenter

Der var sgu ret nice i Holland! Det har været virkelig inspirerende at se og opleve det setup, som nogle af Hollands bedste atleter træner i i løbet af den sidste halvanden uge.

13884400_10153761719814562_1199020097_n
Jeps – de har også gratis vask og tørretumbling! Jeg var så heldig at få lov at låne adgangskortet fra en af pigerne, for jeg havde slet ikke taget nok shorts og toppe med til alt det solskin vi fik 😉

Jeg har været med min kæreste på træningslejr i Papendal Olympic Training Center tæt ved Arnhem i Holland. Jeg fik lov at være lidt med i styrkelokalerne (ja lokalerne, der er nemlig flere, og de er virkelig store!) og fik et lille kig på nogle af hallerne, udendørsfaciliteterne, behandlingstilbuddene samt kost- og logiforholdene.

Bare deres kantineområde er super lækkert med stole og borde både inde og ude, flere valgmuligheder til de forskellige måltider og alle de moderne OL-byer på væggen indenfor som en reminder om, hvad der venter, hvis der arbejdes hårdt. Det hele er virkelig professionelt og emmer af sport!
Der findes efter sigende (fra juniortræneren i BMX) to andre lignende centre med andre discipliner, men her i Papendal ligger BMX-banen. Jeg fik den betroede tjans at filme, tage billeder og trykke start på gaten til banetræningerne.

13866809_10153761719914562_554546652_n
Jeps, de har også lige en super bane der i øjeblikket er bygget om så den ligner OL-banen. Stod her i otte meters højde og så på raw horsepower på små BMX-cykler, når gaten faldt og kørerne satte igang ned af rampen! Imponerende

Desuden kunne jeg så også opleve hvordan seks og til tider flere BMX-kørere forbereder sig til OL. Holland har hele fem OL-kørere og både begge danske, de franske og en af de belgiske OL-deltagere stod på den otte meter høje gate i løbet af de 11 dage, jeg var med.

 

Især det hollandske hold var imponerende. Jeg har ikke helt fattet hvorfor nationalfarven er orange, og da jeg spurgte den ene, vidste hun det egentlig ikke, men var tydeligt stolt af den pangfarvede blanding og rød og gul. Den er jo ikke engang en del af deres flag? Men jeg kunne også se, hvilken en farve, der blev foretrukket til køretøj. De forskellige udgaver af køretøj i orange blev båret af de mange landsholds- og talentkørere, der ofte træner sammen.

13874731_10153761720144562_1633347599_n
Deres landholdstøj fra forskellige kollektioner alt sammen med orange i – og spot en dansker! Jeps Niklas er gemt imellem dem 😉

Jeg har lært tysk i løbet af mit halve år i Tyskland, hvilket har resulteret i, at jeg forstår en del skrevet på hollandsk. Men deres udtalelse af ordene er både hurtig og foregår et sted langt nede i halsen! Det er svært at forstå! Men jargon, stemning og kropssprog forstås på alle sprog, og jeg kunne mærke venskab og sammenhold blandet med fokus og intern konkurrence. Alle vil gerne være bedre end ham til højre og venstre for sig på gaten, men de er også gode venner på kryds og tværs.

Den kombination har produceret verdensmestre, europamestre og finalister for både junior og senior i løbet af de sidste ti år.

 

Jeg blev i hvert fald (endelig igen) tændt af træningslyst af at være omgivet af dedikationen og de ekstremt gode forhold. Bare det styrkelokale, hvor vi mest trænede havde ALT, hvad man ku drømme om – jeg måtte dog være lidt kreativ, da jeg skulle lave stående baglændere og hive lidt små måtter oven på en anden madras… Men det var heller ikke et problem, så udover Kettlebells så mangler der intet (for de står bare i et af de andre styrkelokaler).

Der er sprintbane, længdespring, indendørs gate til BMX, kondicykler på lang række, watt bikes, frie Eleiko-podier, fem Eleiko-squatracks, maskiner, bolde, måtter og håndvægte. Og i det tilstødende lokale er der så ekstra af det meste!

13867132_10153761720004562_2134108747_n

Det gav mig lyst til at blive endnu stærkere og springe endnu højere. Presse mig selv og rykke mine grænser. Jeps, træningsnarkomanen fik næsten orgasme af alt det lækre gear!Men det er en lidt flad fornemmelse at skulle tilbage til Danmark. Der er ikke som i Holland en landsholdsgruppe at mødes med. Der er ikke et sted at sidde efter træning eller lave styrketræning sammen. Vores landshold og derfor også brugen af landsholdscenteret er på pause og formentlig på stop i forhold til ugentlig holdtræning. Dermed er vejen ud til Brøndby og Idrættens Hus ikke helt så naturlig længere. Det er ellers det tætteste Danmark kommer på et lignende setup som det, jeg kom fra, (uden at have set Århus!). Selvom det ikke er i nærheden af Papendal, så har jeg i den grad nydt at træne sammen med mange andre sportsgrene – det var blandt andet sådan jeg mødte min kæreste 😉

Det er inspirerende og motiverende at være omgivet af folk, der har taget samme valg og derfor også har samme livsstil om end sportsgrenen er vidt forskellig.
Der er nye udfordringer for mig i den næste periode, hvor jeg både skal finde mig nye træningsrutiner og finde mig tilrette med at starte studie! Oh yeah! Jeps, starter på idræt (er ret sikker på at komme ind), og langt om længe glæder jeg mig rent faktisk til at begynde at læse. I løbet af den næste måneds tid får jeg styr på, hvordan min trampolintræning kommer til at forme sig den næste periode, og jeg glæder mig til at komme i gang oppe under loftet, når det falder på plads!

Jeg gentager et citat her som jeg har beskrevet i et andet indlæg for knap et år siden (klik på citatet). Men det er også et citat jeg ofte lever efter:

 

Det skal nok gå – og hvis ikke, så går det over

13672420_10153761719659562_396834830_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *