Trampolinfri træningslejr – tanker om “ferie”

Vandet løber ude i badekaret. Det er skruet ned til iskoldt. Brrrr! Men det er ikke mig, der skal have isbad. Jeg har i stedet smidt stængerne op og sat nogle sweet tunes på! Så mens min kæreste kan hygge sig lidt i 5 grader varmt (eller nærmere KOLDT) vand, så har jeg i løbet af denne halvanden uge massere af tid til at slappe af, reflektere PLUS få det på skrift! Det er sgu ikke tit, det lykkes for mig. Mest sidste del, der mangler i en travl hverdag, så det er om at slå til!

Sightseeing i Amsterdam!
Sightseeing i Amsterdam! – se billeder på min instagram: @walmod

Det er en sjov blanding af ferie og alligevel lidt træning her. Jeg er taget til Holland for at hjælpe min kæreste med OL-forberedelsen, så meget tid går med at stå på sidelinjen og filme BMX eller bare holde ham med selskab og opmuntre på lidt tunge træningspas. Jeg har selv ca. et træningspas om dagen, og jeg har også et par dage med helt fri.

Det fik mig til at tænke på det at holde fri. Holde ferie. En ting, jeg for mit eget vedkommende stadig arbejder med og er blevet meget bedre til!
Sommerferie og pause fra træning kan hurtigt blive til en dårlig samvittighed og et ønske om at skulle træne andre ting i samme opfang, som jeg normalt har trampolintræning og supplerende træning i hverdagene. Ja måske et lidt urealistisk ønske om endnu mere!?

Jeg kom derfor til at tænkte på tre ting, tre råd om du vil, som jeg selv prøver at huske mig på at bruge:

 

1: Hvad er målet/succeskriteriet for at holde ferie/fri?

– Rigtig ofte er min egen forventning til ferien lidt skæv. Ofte er der simpelthen flere forventninger til samme tur i karambolage med hinanden. Jeg vil både nyde det og holde fri og slappe af. Men jeg vil også holde mig i gang og liiiiige træne lidt ekstra.

Men hvad er mit behov? Hvad er jeg taget på ferie for? Hvilket er vigtigst? Hvad vil jeg egentlig med min ferie? Hvis det er at slappe af, så skal det prioriteres og fejres som succes, når det lykkes. Er det derimod at kombinere, så skal det være meget klart, hvornår nok er nok mht. træningen. Er det hver tredje dag, hver anden dag, hver dag? Hvilken type træning er tilfredsstillende? Og så at få det planlagt, så det ikke bare er en daglig dårlig samvittighed, der følger med mig rundt: ”I dag skal du træne!” – og så er hele dagen pludselig gået med alt mulig andet skønt og mindeværdigt! De gode stunder og minder fra ferien drukner nogle gange en smule for mig i den lumske, dårlige samvittighed, der hopper rundt oven på tankerne og trykker dem ned i fortrydelse og mental selvpineri. Men måske var det faktisk en helt perfekt feriedag? Hvorfor så holde den op imod succeskriterier fra hverdagen og ikke fra en ferie?
Jeg synes det er vigtigt (også selvom jeg ikke altid lykkes med det) at vælge ud fra, hvad der giver mest værdi. Når der er ferie, så er det for at komme væk fra hverdagen og dermed også hverdagens tankemønster og tilhørende handlinger.

I den forbindelse er næste spørgsmål:

 

2: Hvordan håndterer du at holde fri?

– Kan du holde fri? Jeg synes det er svært. Men jeg arbejder med at holde den dårlige samvittighed i ave og samtidig nyde at være i nuet og lade den anden side af ferieforventningen få plads. Hvor den dårlige samvittighed er proppet i seng og i stedet erstattet af værdsættelse af afbrækket fra det vante.

Afstem med dig selv, hvad der gør dig glad og justér undervejs. Jeg synes ordsproget ”Time you enjoyed wasting wasn’t wasted” passer perfekt her!

 

3: Husk at spørge “hvorfor” i ny og næ – fx i forbindelse med ferie

– Når tingene kommer lidt på afstand, kan det nogle gange være sundt at bruge lidt mental energi på lige at spørge sig selv, det essentielle spørgsmål: ”Hvorfor?”

Hvorfor har jeg valgt i mit liv, som jeg har? Skal der justeres? Er jeg i balance med mine egne forventninger til mig selv og det, som jeg reelt magter og kan præstere? Det kan føles grænseoverskridende at bevæge sig ind i dette minefelt af tanker og følelser. Især fordi det nogle gange netop leder til at gøre op med forestillingen om sig selv. Men når der nu er mulighed for at komme væk fra hverdagens rutiner og genoplade batterier, så er det måske netop der, der er grobund for ny selvforståelse, motivationen og værdi i livet.

 

Ferie betyder dog stadig officielt: periode, hvor man holder (eller har ret til at holde) fri fra skole eller arbejde – eller træning! Så husk at zoom ind på her og nu, de nye oplevelser og mærk minderne, mens de bliver skabt. 

God ferie derude!

Mange hilsner fra Holland inden jeg smutter over og styrketræner, så den indre træningsnarkoman trods alt får sit fix 😉

Bøffer den i deres mega fede træningscenter her i Papendal!
Bøffer den i deres mega fede træningscenter her i Papendal!
De små ting tæller også - morgenyoga under træerne - ved parkeringspladsen.... men man må tage hvad man kan få ;)
De små ting tæller også! Mens Niklas kører spurter på cyklen laver jeg morgenyoga under træerne i sollyset – ved parkeringspladsen…. men man må tage hvad man kan få 😉
13819651_10153740564029562_871634304_n
De har pandekagehus !!!! Så blev Holland lige endnu en tak federe ud over det fantastiske vejr <3
Filmer, tager billeder og hepper på ham her <3
Filmer, tager billeder og hepper på ham her <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *